Малибу 0.7л/ Malibu Rum 0.7L
22,89 лв.
С вкл. данък

Дори една глътка Malibu ще ви пренесе на Карибите, място, изпълнено с позитивизъм, прскащо енергия и естествена красота.

Malibu предава автентичния вкус на Карибите със своята бяла бутилка и напитка, перфектна за най-различни поводи.

Дестилира се на Карибите, родното място на рома, наследството на Malibu се простира извън възрастта му. Счита се, че ромът е най-древният алкохолен дестилат, и се прави от пресния сок на захарна тръстика, тръстиков сироп или меласа. Христофор Колумб първи донася тръстиката на Карибските о-ви от Канарските о-ви – и той е всъщност откривателят,...

Количество

Дори една глътка Malibu ще ви пренесе на Карибите, място, изпълнено с позитивизъм, прскащо енергия и естествена красота.

Malibu предава автентичния вкус на Карибите със своята бяла бутилка и напитка, перфектна за най-различни поводи.

Дестилира се на Карибите, родното място на рома, наследството на Malibu се простира извън възрастта му. Счита се, че ромът е най-древният алкохолен дестилат, и се прави от пресния сок на захарна тръстика, тръстиков сироп или меласа. Христофор Колумб първи донася тръстиката на Карибските о-ви от Канарските о-ви – и той е всъщност откривателят, поставил основота за създаване на ром.

Колубм е само началото на историята на алкохола. Казват, че през един горещ, влажен ден, един жаден островитянин опитал изостанала меласа, която била смесена с вода и оставена на слънце няколко седмици, за да ферментира.

Защо го е опитал, не знаем, но това, което опитал, било суровата версия на рома. Не след дълго, другите започнали да пият напитката, която отнели към огнената вода или т.нар. aguardiente (агуардиенте). Този могъщ еликсир по-късно е отнесен в евпорейските дворци.

Пред 1651, ромът, или rumbullion – както е бил известен по онова време, за първи път се споменава в открит ръкопис от о-в Барбадос. Обаче, той е бил описан не като сладък и вкусен, а като „парещ, адски и ужасен” и също така е известен като “kill-divil” (kill devil) или дяволо-усмъртител. В усилията си да подобрят питието, местните продължили да работят върху дестилационния процес. В резултат, постигнали нов, приятен и изчестен на вкус ром. С малкото си познания, установили, че ще има още по-хубав вкус, ако се добави кокос.

Легендата твърди, че Twelve Islands Shipping Company е изнасяла стоки от Барбадос до чужди земи.

Митичната търговска компания се слави с факта, че обилно е смесвала натуралния ром с кокосови орехи. И от това гениално смесване, се ражда първият овкусен ром – Malibu.

През 1980, UK е първата държава, която се запознава с далечния и загубен остров на Malibu и ромът, който…”идва от рая и има вкус на небесен рай”. С изгряваща популярност, напитката е представена в още някалко европейски държави, и през 1982 и на американския пазар с мотото “more fun than rum” –

„повече фън, отколкото ром”

Днес, Malibu е най-продаваният карибски ром с натурален вкус на кокос, известен с култовата си бутилка и освежаващ аромат в целия свят.

През 2007, Malibu представи нова рекламна кампания, с фокус на лежерния, енегричен дух от ежедневието на Карибите. С посланието “Get Your Island On™” – глобалната компания ни подтиква към карибския начин на живот.

Малибу
15022

Техническо описание

Обем
0.7л

Конкретни референции