Чивас Регал 25 год.0.7 / Chivas Regal 25YO 0.7L
509,95 лв.
С вкл. данък

„Повече от 500 години Шотландия усъвършенства изкуството да се прави шотландско уиски”.

„Нашите блендирани шотландски уискита представляват една невероятна мелодия от аромати. Смесването им за мен е удоволствие и привилегия. Така се почита традицията на братята Чивас, родени още в средата на 19 век.”

Chivas Regal е изключително блендирано шотландско уиски, съдържащо ръчно селектирани малцови и зърнени уискита. В основата на всички блендове Chivas Regal е класическото малцово уиски на Спейсайд, Стратисла – най-старата работеща дестилерия в шотландски региони Хайлендс, създадена...

Количество
Последна наличност

„Повече от 500 години Шотландия усъвършенства изкуството да се прави шотландско уиски”.

„Нашите блендирани шотландски уискита представляват една невероятна мелодия от аромати. Смесването им за мен е удоволствие и привилегия. Така се почита традицията на братята Чивас, родени още в средата на 19 век.”

Chivas Regal е изключително блендирано шотландско уиски, съдържащо ръчно селектирани малцови и зърнени уискита. В основата на всички блендове Chivas Regal е класическото малцово уиски на Спейсайд, Стратисла – най-старата работеща дестилерия в шотландски региони Хайлендс, създадена още през 1786 г. Дестилерията Стратисла е духовният дом на Chivas и най-старата работеща дестилерия в Шотландия.

„Открийте съвършенството, градено с времето, във всяка глътка Chivas Regal.” Колин Скот

Chivas Regal се произвежда от чисти, натурални шотландски съставки. Повече от 500 години Шотландия дестилира свое оригинално малцово шотландско уиски. Малцовото шотландско уиски се прави само от три натурални суровини – качествен ечемичен малц, изворна минерална вода и дрожди.

Дестилираме и произвеждаме два вида шотландско уиски – малцово шотландско уиски и зърнено шотландско уиски.

За създаването на малцовото шотландско уиски семената на ечемика се накисват в изворна вода, за да ферментират частично. После зърната ечемичен малц се смилат и стриват, за да се получи „мливо”, което след това се смесва с гореща вода. Получава се гъста, сладникава течност, наречена „wort”.

Маята се добавя към тази смес и предизвиква реакция между захарите и дрождите. След 48 часа се получава ниско алкохолна течност, популярна като „wash”.

Течната каша (“wash”) се дестилира двойно във високи медни казани, за да се очертае и усъвършенства характера на Chivas. За да се добият тънки разновидности на вкуса и фини нюанси на аромата като, е необходимо съдовете да са с различна форма. След три години внимателно зреене, малцовият дестилат може да бъде наречен шотландско малцово уиски.

Производството на зърнено шотландско уиски изисква само четири натурални съставки: пшеница, малцов ечемик, натурална изворна вода и мая. От тези съставки се произвежда подобна на бира течност наречена “wash”. Този неферментирал малц преминава през два вида контейнера – в единия е подложен на изпаряване, а в другия се кондензира, за да се получи чист безцветен спирт с 94,6% алкохол.

Новият зърнен дестилат се налива в дъбови бъчви и зрее минимум три години, за да се превърне в зърнено шотландско уиски.

16195

Техническо описание

Обем
0.7л

Конкретни референции