Лафройг Куотър Каск / Laphroaig Quarter Cask 0.7L
92,10 лв.
С вкл. данък

Laphroaig, което се произнася „Лафройг” е изцяло малцов скоч, който идва от отдалеченият остров Айли част от западната група острови на Шотландия. Лафорйг е галска дума, която означава „прекрасната пещера край широкият залив”. При правенето на Лафройг, малцовият ечемик се суши на огън от торф. Димът от изгарящият торф, който може да се намери само на този остров, придава на Лафройг неговият специфичен и богат аромат- в съдържанието на торфа има не само типичните елементи от дървесна маса, храсти и хумус, но и водорасли, раковини и гъби, това придава изключително богата палитра на х...

Количество
Изчерпано

Laphroaig, което се произнася „Лафройг” е изцяло малцов скоч, който идва от отдалеченият остров Айли част от западната група острови на Шотландия. Лафорйг е галска дума, която означава „прекрасната пещера край широкият залив”. При правенето на Лафройг, малцовият ечемик се суши на огън от торф. Димът от изгарящият торф, който може да се намери само на този остров, придава на Лафройг неговият специфичен и богат аромат- в съдържанието на торфа има не само типичните елементи от дървесна маса, храсти и хумус, но и водорасли, раковини и гъби, това придава изключително богата палитра на характера на усикито.Дестилерията Лафройг е разположена в живописен залив и често вълните докосват стените на един от складовете , където отлежават над 10 000 бъчви.Лафройг е удостоен с личната препоръка на принца на Уелс, чиито герб с характерните щраусови пера е на стената на дестилерията, както ина всеки етикет. Независми уиски експерти го определят като най-ароматното уиски в света.

Лафройг се препоръчва чист или с малко студена вода.

Quarter cask – последните седем месеца дестилата отлежава в Quarter cask, доста по-малки бъчви, които дават възможност за 30% повече контакт на дестилата с дървото. Тези бъчви са били предпочитани през 18ти век, когато контрабандата е била много разпространена и размера на тези бъчви е бил по удобен за транспортирането им с мулета.

Лафройг
16065

Техническо описание

Обем
0.7л

Конкретни референции